středa 31. ledna 2024

Německá diecéze zve luterány bez Víry ke Svatému přijímání (2024)

Německá diecéze zve luterány bez Víry ke Svatému přijímání (2024)

30. ledna 2024

Luteráni v diecézi Osnabrück v Německu byli oficiálně pozváni ke Svatému přijímání na Novus Ordo bohoslužbách.

Svaté přijímání pro protestanty je „velkým počátkem“ a „důležitým krokem“, který umožní, aby se tyto církve přiblížily“, prohlásil kanovník katedrály v Osnabrücku Reinhard Molitor v rozhovoru pro diecézní zpravodaj Aus.sicht.

Molitor: „Diecéze Osnabrück byla první německou diecézí, která v červnu 2023 vydala oficiální pozvání k eucharistické pohostinnosti. Rottenburg-Stuttgart také pracuje na podobné dohodě. Jiné diecéze váhají. Já si myslím, že by se to mohlo zavést v celé Církvi.

Výraz „eucharistická pohostinnost“ naznačuje, že Svaté přijímání na Novus Ordo je druhem občerstvení, které se rozdává „ze zdvořilosti“.

Kanovník zmínil různé příležitosti jako například pohřby, školní bohoslužby, první Svatá přijímání a školní tábory, kde se bude moci rozdávat jeho „Svaté přijímání na potkání“.

Protestantský kazatel Günter Baum zdůraznil, že se tato svatokrádež děje za bílého dne: „Byli jsme oficiálně pozváni, aniž bychom své protestantské chápání Večeře Páně [tj. popření skutečné přítomnosti Krista v této svátosti] nechali za dveřmi.“

Diecéze Osnabrück je v úplném kolapsu a je uměle udržována při životě díky povinné církevní dani. Biskupa platí stát.

Zdroj: Gloria.tv

Překlad: D. Grof