neděle 21. ledna 2024

Komentář Eleison DCCCLXII – Vůdci, kteří mají štěstí (2024)

 

Komentář Eleison DCCCLXII – Vůdci, kteří mají štěstí (2024)

(862)

20. ledna 2024

VŮDCI, KTEŘÍ MAJÍ ŠTĚSTÍ  

„Nestaví-li Hospodin domu, marně se lopotí, kteří jej stavějí. Neostříhá-li Hospodin města, nadarmo bdí, kdo je hlídá.“ (Ž CXXVI, 1) O to víc to platí pro ty, kteří stavějí stát! Štěstí mají dnes ti politici, kteří mají katolické kněze, aby jim připomínali, jak opravdově sloužit své zemi. Dnešní politici bohužel zřídka mají uši k slyšení těchto starobylých a důležitých pravd. Vůdci Švýcarska nedávno měli takového kněze, švýcarského kněze „Odporu“, který na ně apeloval, aby řízení záležitostí své země podřídili jedinému pravému Bohu katolické minulosti Švýcarska. Zdá se, že jejich reakce je minimální. Stejně jako my všichni ostatní se možná budou muset poučit tvrdým způsobem. Mezitím tu však níže předkládáme výzvu tohoto kněze, která je jen zkrácená, aby se vešla na jednu stránku formátu A4:

Vážená paní prezidentko, vážené dámy a pánové, kteří jste byli nedávno znovu zvoleni jako federální, státní nebo místní zastupitelé pro období 2023–2027, srdečně vám gratuluji k vašemu znovuzvolení! Dovolte mi, prosím, jakožto katolickému knězi Apoštolů Ježíše a Marie, předložit vám prosbu pro vládu naší země, aby se veřejně vrátila k vyznávání a respektování křesťanského náboženství. Díky tomu budeme pro naši milovanou zemi moci doufat v Boží požehnání a ochranu před újmou. Zde je několik myšlenek:

1. Na posledním velkém setkání nejstarší ze všech křesťanských církví, na Druhém vatikánském koncilu Římskokatolické církve konaném v Římě v letech 1962–1965, mnozí katoličtí vůdci tváří v tvář naší bezbožné době usoudili, že pro Boží Církev bude nejlepší, když se zmodernizuje. Byl to správný problém, ale špatné řešení, protože to například znamenalo, že od nynějška bude náboženství pouze osobní záležitostí. To je závažný omyl. Dávno před založením Švýcarska v roce 1291 byl Ježíš Kristus Stvořitelem a Vykupitelem všech lidí, kteří kdy budou žít, a do konce světa bude Pánem, Soudcem a Králem Švýcarska a celého světa.

2. V důsledku vyřazení Krista a Jeho jediné pravé Církve deismem, naturalismem a liberalismem, se Kristus dostává na stejnou úroveň jako všechna ostatní náboženství a vše nadpřirozené ztrácí na zajímavosti a lidstvo je vydáno tyranii nyní již čistě světských občanských států. Neboť kdekoli je Majestát jediného pravého Boha vytěsněn, musí na Jeho místo nastoupit nějaký Antibůh.

3.  V polovině 17. století dal Bůh svatému německému knězi, ctihodnému Bartoloměji Holzhauserovi (1613–1658), vidění celé historie Církve rozčleněné do sedmi věků včetně pátého věku apostaze od Luthera po dnešní dobu. My jsme se však stali příliš slepými, abychom byli schopní vidět naši dobu takto.

4. Patron Švýcarska, Mikuláš z Flüe (1417–1487), je proslulý díky svému výroku, že „Je-li Bůh vyhnán ze státu, je stát odsouzen k zániku.“ Sedmisetletá existence Švýcarska jako křesťanské demokracie je u konce, pokud se nám nepodaří oživit vyznávání víry v Boha našich předků.

Vážení vůdci naší vlády, jen Ježíš Kristus nás může přivést do nebe. O této skutečnosti svědčí kostely, kříže a kaple roztroušené po celé naší zemi, stejně jako křesťanské hodnoty, které jsou stále pohřbeny v hloubi svědomí mnoha Švýcarů. Tyto hodnoty jsou však zašlapávány ve špíně nebo zcela vymazány, takže je naše země na cestě ke své záhubě, jako když byl švýcarský lid před třemi lety oklamán, aby hlasoval pro zákon odporující Bohu a přírodě ve prospěch stejnopohlavních manželství. Je-li toto svoboda náboženství a svědomí, povede to ke ztrátě veškerého náboženství a svědomí.

Před námi je buď křesťanství, nebo komunismus. My všichni jsem stvořeni pro nebe. Nechť naši vládci vytvoří příznivé podmínky pro Církev a Církev se postará o náš lid a naši mládež. Dámy a pánové, všichni vládci, dovolte mi, abych vás požádal, abyste respektovali Boží práva a práva katolické rodiny, abyste vyznávali a propagovali křesťanské náboženství a abyste zachovávali křesťanskou neutralitu naší země. A Bůh ať je s vámi všemi. Každý den se za vás modlím při mši a ve svatém růženci.

V největší úctě a s požehnáním

P. Aloysius Brühwiler

Kyrie elesion

Zdroj: The St. Marcel Initiative

Překlad: D. Grof