pondělí 23. července 2018

Zednářský velmistr říká, že papež je „prototypem osvíceného despoty světa“ (2018)


Zednářský velmistr říká, že papež je „prototypem osvíceného despoty světa“ (2018)
29. června 2018
Popis: https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhtCA2Th-A6OXLPjXd2Lu2ROzF7-q0W8m7Y7by_RrmkiNMcvs7mtS2Iy_IXQgYtmPzaK_YE2YfgY9gOh8KxJqx0bAmgvIP_Kvg3RkaukDyfwbVxinYReyDo94m97IG0DKatQlqxnkG7BE0/s320/Freimaurerei-und-Mafia.jpg
(Řím) Co říká velmistr svobodných zednářů o papeži Františkovi? Před několika dny publikovala oficiální webová stránka Veliké lóže Itálie (GLRI) některé myšlenky velmistra Fabia Venziho. Ještě více osvětlující se zdají být slova jeho předchůdce v úřadu velmistra.
Hlavní starostí velmistra Venziho je uvést na pravou míru dvacet osm stránek „ohromných nepřesností, rozporů a překrucování“ v nedávné zprávě Protimafiánského vyšetřovacího výboru italského parlamentu. Tento parlamentní vyšetřovací výbor je předložil 21. prosince 2017.
 Popis: https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjJcrNqWSHDSrrML9nGPHGGqXuXYlOSt61fXYCD-4n2VWeAbGbNRn2_1NSlvFAUIZpINGdXepP1DicuXmub3Sx4r_m_XShPy2Szf4npiI__2RLrFY_mMqZARc11B3l69dt5C_rZYGwBZ_g/s320/Rosy-Bindi-Vorsitzende-im-Anti-Mafia-Untersuchungsausschuss.jpg
Rosy Bindi jako předsedkyně Protimafiánského vyšetřovacího výboru italského parlamentu
Tomuto výboru, který úřadoval do parlamentních voleb letos v březnu, předsedala bývalá křesťansko-demokratická politička a ministryně zdravotnictví Rosy Bindi.
V této zprávě je mezi jiným odhalení infiltrace některých zednářských organizací ze strany mafie. Na straně 155 je stručný odstavec o neslučitelnosti katolické Církve a svobodného zednářství, aniž by byly předloženy důvody pro tuto neslučitelnost. Nebyla to tato podezření z infiltrace mafií, ale onen odstavec o jedenácti řádcích, k němuž se velmistr Venzi vyjádřil: „Toto je nepochybně nejvíce znepokojivá část“ zprávy (str. 2).
Ve své odpovědi si tento velmistr nárokuje dokonalou slučitelnost mezi Církví a lóží. Svobodné zednářství nevytváří spiknutí, protizednářští kritici jsou absurdní a ve svých prohlášeních pomlouvají (str. 2) a pravděpodobně trpí „dysforií osobnosti“ (str. 26).
Velmistr vytváří zmatek
Popis: https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgYLdMtgwLqYK91PeVCX_YazV6gb4SrjHuSdtKNKnag0yZSjot1dMz-eQcL8eJvDLTqpK5xIQFBWvQ9S_xopmiAk-RTqV4aNX0xq6LSpwMk18PdmcfBmL8AMIhr0h5Gbb7GP6RP_fD-GYY/s1600/Fabio-Venzi-300x183.png
Velmistr Fabio Venzi
Sociolog Venzi se snaží zmást průměrného čtenáře ve zjevných maličkostech. Takže píše:
„Jak jsem již naznačoval, víme, že nepřátelství k zednářství se zrodilo před svobodným zednářstvím“ (str. 25).
Ve své nejnovější knize „Poslední hereze“ (L´ultima eresia) říká:
„Nepřátelství k svobodnému zednářství jde ruku v ruce se svobodným zednářstvím“ (str. 11).
Ve svém slyšení před parlamentním vyšetřovacím výborem 24. ledna 2017 tvrdil:
„Svobodné zednářství bylo vytvořeno v roce 1717. První protizednářský dokument se datuje do roku 1652.“
A dále:
„Problémy svobodného zednářství jsou problémy, které vyvstávají spolu se svobodným zednářstvím.“
Nikoliv „satanská“, jen „luciferiánská“ složka
Popis: https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgoYyj-lWBiGbz7rWdPwFT-QsdrJ2mxyPohwSzPj3aBwBPx8nXM1ZvS3njU2dpSYvz13vFIlCLKXZ4q6AuoY3FbGyMpIz1FUh-B24Lg_5A98YkrKJXy_ublP1hu_5RqyG17Z_NOIqpxCas/s1600/Luzifer-von-Franz-von-Stuck-284x300.jpg
„Lucifer“ od Franze von Stucka (1890)
Jakže?! V tvrzeních velmistra existuje značné zmatení. Kdy bylo nepřátelství vůči svobodným zednářům skutečně ustaveno? Dokonce i on sám, jak se zdá, není schopen věřit, že mohlo existovat ještě před založením zednářství. Tato velmistrova prohlášení však pomáhají lépe pochopit neslučitelnost mezi Církví a lóží. Ve svých poznámkách velmistr jasně ukazuje, že svobodné zednářství je „školou mystérií“ s „iniciačním obřadem“, „jedním z mnoha esoterických hnutí“ (str. 4).
Velmistr se však rezolutně hájí před tvrzením o „satanské složce svobodného zednářství“ (str. 5). Na druhou stranu neodmítá iniciační, esoterickou, gnostickou a luciferiánskou složku. Titulní strana jeho již zmiňované poslední knihy „Poslední hereze“ je alespoň okrášlena obrázkem malby německého malíře Franze von Stucka (1890) „Lucifer“.
Spiknutí proti Církvi? „Směšné…“
Svobodné zednářství konspirovalo proti Církvi?
Nemožné, směšné, absurdní, říká velmistr Venzi. Také popisuje jako „směšné“, že se má za to, že má „významné klerikální spojence“ a „kontakty s vysoce postavenými zástupci ve Vatikánu“ (str. 3). V knize „Zednářský Vatikán, Lóže, peníze a okultní moc: Tajná strana Církve papeže Františka“ (Vaticano Massone) publikované vatikanistou Giacomem Galeazzim a jeho kolegou Ferrucciem Pinottim v roce 2013 zní zcela odlišně. Tito dva novináři také hovořili s velmistrem Venzim.
Popis: https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgpav9NmhPoVCXQi58fCYBkD9h_psyXl39zpgA3CHW8ThlQbyb_Fab5bSLtOTMPjJK4oQWv8xnWwtwlAZzV-WOQ5AsH87C4ZkJ-32i0gAYrR4BXsFJbPoOJ7-f49RFxw5CLI6YsNs7KJjw/s1600/Freimaurerischer-Vatikan-189x300.jpg
Zednářský Vatikán (2013)
„Odkryl nám, že v jeho obedienci, jediné uznané ze strany Veliké lóže Anglie, je mnoho kněží. Venzi je na rozvážné a diskrétní cestě započetí dialogu se zástupci Vatikánu.“ (str. 54).
Galeazzi a Pinotti napsali:
„Mnozí prohlašují, že za nedávnými a revolučními událostmi ve Vatikánu, zvláště za rezignací papeže Benedikta XVI., je ruka lóží. Na chodbách Sacri Palazzi se šeptá, že dokonce i volba nového papeže je jejich dílem. Po uzavřeném pontifikátu jako byl ten Ratzingerův, je pravděpodobné, že mnozí mezi lóžovými bratry doufají, že s pomocí jezuity Bergoglia znovu ustanoví staré sympatie mezi Tovaryšstvem Ježíšovým a svobodnými zednáři“ (viz též Jezuita na papežském trůně).
„Znáte ´Svatého´?“
Venzi ve svých „Myšlenkách“ popírá, že zednářské rituály jsou tajné, protože „se dají snadno nalézt na početných webových stránkách“ (str. 13). Nejmenuje však takovou webovou stránku, která by sloužila jako spolehlivý zdroj. Jestliže nejsou rituály svobodných zednářů, jejich obedience nebo jakékoliv jiné obedience tajné, proč je pak nepublikovat na oficiálním webu Veliké lóže?
 Popis: https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh4Cb5xrahIG4UU5cbfTFDFRRJ1vOHyJBISDrSpXnNM_4xe8pOJ-9MKreBlVOpgZC5DnUiqWkeTFyYWF0ZWjpTgusKoRFNawRjXU-pZQ3nyQ9ooLycpKyAJeuFlmrntnRZFmqtvSP7HXjQ/s1600/die-letzte-H%25C3%25A4resie-Fabio-Venzi-211x300.jpg
„Poslední hereze“ od velmistra Fabia Venziho (2017)
Velmistr raději obviňuje Bindiovou, předsedkyni parlamentní vyšetřovací komise, že se ho při slyšení zeptala na „provokativní“ otázku (str. 23). Ve skutečnosti byla otázka velmistrovi v přímém vztahu k poslání Protimafiánského výboru:
„Znáte ´Svatého´, vůdce ´Ndranghety, který propašovává své lidi do zednářských lóží?“.
„Svobodné zednářství může přežít v podzemí“
Velmistr Venzi je překvapen, že Bindiové zpráva zmiňuje možné „rozpuštění těchto společenství“ (srov. 25) ze strany státu.
Velmistr tajemně naznačuje, že zednáři jsou v takovém případě schopní pracovat v podzemí.
Říká:
„I kdyby Itálie zakázala svobodné zednářství, stále by existovalo v zahraničí, jež by ji mohlo infiltrovat a znovu jej v Itálii vybudovat“ (str. 25).
Jinak řečeno, velmistr naznačuje, že státní zákaz nemůže otřást tajnou společností s tolika zkušenostmi.
Bindiové zpráva také zmiňuje papeže Františka, který odmítl akreditaci u Svatého stolce jmenovanému velvyslanci kvůli jeho členství v lóži. Velmistr je zjevně znepokojen, že by italský stát mohl následovat tohoto příkladu a odstranit svobodné zednáře ze své diplomatické služby mezi svými velvyslanci. Toto nebezpečí se však nezdá existovat, protože Bindiová ve své zprávě zdůraznila, že Protimafiánský vyšetřovací výbor nemá „nic do činění se samotným fenoménem svobodného zednářství“, dokonce ani italským svobodným zednářstvím jako celkem, ale pouze se čtyřmi obediencemi včetně Veliké lóže (str. 91).
Velmistr se nemusí bát. Italský stát nezakáže svobodné zednářství, protože každá vláda by se musela bát obrovské národní i mezinárodní reakce ze strany svobodného zednářství. S ohledem na velmistrův náznak o kontaktech s vysoce postavenými zástupci Církve by se nedalo vyloučit, že dokonce i zde by se mohl někdo přidat k hlasům na obranu lóžových bratrů.
Bývalý velmistr Di Bernardo
Popis: https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhVCAgmNkaX4u5cIr4A63b3nqrKi3pI7EZVbh4_7NP1ZK5rD_XyrYMfSooRalrs98U2yaeNK-zDtMRWiQfNC0WCFuww6Fc8dgvTs-8y3E780apWO5NlNcUmXmcb8-WJrDZQxPNzkgmSFs8/s1600/Ex-Gro%25C3%259Fmeister-Di-Bernardo-300x202.jpg
Bývalý velmistr Di Bernardo
Venzi také kritizuje svého předchůdce, velmistra Giuliana Di Bernarda (str. 24). Di Bernardo by velmistrem Velkého orientu Itálie (1990-1993). Když se italský stranický systém poválečného období zhroutil pod korupčními obviněními (Křesťansko demokratická strana, Socialistická strana) a zhroutil se i východní blok a Velký orient a jeho vytváření sítí vyšlo najevo, Di Bernardo hledal bezpečí, rezignoval a založil italskou Velikou lóži, jejímž velmistrem se stal. Veliká lóže byla na rozdíl od Velikého orientu uznána Velikou lóží Anglie. Byl to Di Bernardo, kdo v roce 1999 přivedl zednáře Venziho do Veliké lóže a představoval jej jako svého nástupce. Od roku 2001 je Venzi velmistrem.
V rádiovém rozhovoru pro Border Nights Di Bernardo v dubnu řekl:
„Veliká lóže Itálie je podle zprávy protimafiánské komise o Velkém orientu nejvíce kontaminována infiltrací ze strany mafie a ´Ndranghety (min. 31:50-32:13).
Di Bernardo dodal:
„Veliká lóže Itálie, která byla výstavním kusem italského a anglického svobodného zednářství, byla Fabiem Venzim zredukovaná na hromadu trosek. Divím se, jak ji Veliká lóže Anglie může nadále uznávat jako jedinou zednářskou obedienci na italské půdě. Jestliže Venzi odejde, možná by mohl někdo jiný vrátit trochu důstojnosti tomu, co já nazývám svým zednářským dílem“ (min. 33:23-34:20).
Předpokládá se, že „osvícený despota“ bude vládnout světu
Mnohem zajímavější než tyto interní lóžové animozity je další tvrzení Di Bernarda, který byl konec konců velmistrem dvou největších italských obediencí a měl velmi dobré mezinárodní kontakty. Di Bernardo je přesvědčen, že „globální společnost“ nemůže být řízena demokraticky, ale pouze skrze „komunitu moudrých mužů, kteří zahrnují Jediného, osvíceného despotu“ (min. 40:00-40:47).
Popis: https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiAyahS9N6utqAdi__alSGB5WfAVBosGGb7Z4_SsPar001LCzTCjwv4uIkL0jAOFH5Q6Eu0zZA4S-qTACY2SB79dLL3kIPwfBRYb_qy17srSrFFwfI26QBaobvHJfDMVLI7BeSi9h8Sns4/s1600/Papst-Franziskus-und-Kardinalstaatssekret%25C3%25A4r-Parolin-300x167.jpg 
Papež František s kardinálem sekretářem Parolinem
Cožpak to však nebylo svobodné zednářství, které v 18. až 20. století bojovalo se zvláštním odhodláním proti ancien regime [starému režimu] a proti monarchiím (s výjimkou anglické) a za demokracii? Sloužila demokracie jen jako mezikrok ke zbavení se starého řádu?
V rozhovoru pro deník Libero 22. února 2016 chválil tento bývalý velmistr kardinála sekretáře státu Pietra Parolina, vatikánského diplomata, jehož papež František vyslal na vatikánský státní sekretariát v létě 2013. Parolin navštívil počátkem června výroční setkání Bilderbergu, jakožto první státní sekretář Vatikánu se souhlasem papeže Františka.
A za co velmistr chválil kardinála sekretáře státu? Za to, že Parolin podle Di Bernarda nemá „žádný negativní a nepřátelský postoj vůči svobodnému zednářství a esoterice“. To pak vyústilo v následující otázku a odpověď v rozhovoru pro Libero:
Libero: Co je váš prototyp osvíceného despoty?
Di Bernardo: Kdybych měl opravdu jednoho jmenovat, řekl bych: papež František.
 
Překlad: D. Grof