středa 28. února 2024

Jde o požehnání jednotlivcům? František schvaluje „první homosexuální svatbu“ na světě (2024)

 

Jde o požehnání jednotlivcům? František schvaluje „první homosexuální svatbu“ na světě (2024)

26. února 2024

Dne 21. února otec Francisco Gordalina udělil [pseudo]požehnání bohatému uruguayskému televiznímu konferenciérovi Carlosu Perciavallemu (82) a jeho homosexuálnímu milenci Jimmymu Castilhosovi (47).

Dva dny předtím se pár zaregistroval v „občanském svazku“.

Oslavu, která následovala po tomto [pseudo]požehnání, navštívilo čtyři sta účastníků. Celé to bylo prezentováno jako „první náboženská homosexuální [pseudo]svatba na světě“.

Kněz těmto dvěma homosexuálům lhal, když jim řekl: „Bůh je s vámi a my dobře víme, že i vy jste s Bohem, protože jsme důvěrně hovořili s naším biskupem a viděli jsme vaši víru.“

Během obřadu Gordalina vložil svou ruku na Perciavalleho hlavu a rouhavě řekl: „Carlosi, ať vás Bůh chrání, požehná vám, vede vás na cestě pokoje a lásky a pomáhá vám růst v oddanosti k vašim bratrům a v lásce, kterou jim máte dávat, ve jménu Otce, i Syna, i Ducha Svatého. Amen.“

Pak vložil ruku na Castilhovu hlavu a řekl totéž.

Toto [pseudo]požehnání se mělo konat v chrámu San Benito v Maldonadu, ale po bouřlivých veřejných protestech bylo přesunuto na luxusní farmu na břehu jezera Laguna del Sauce.

Den po tomto rouhání se biskup Milton Tróccoli (59) z Maldonado-Punta del Este-Minas v Uruguayi ospravedlňoval tvrzením, že věc konzultoval s papežským nunciem v Montevideu, arcibiskupem Gianfrancem Gallonem.

Františkův vyslanec odpověděl, že „toto [pseudo]požehnání se musí udělit“.

Po obřadu tito homosexuálové oznámili, že si za peníze najmou náhradní rodičku a počnou dítě.

Zdroj: Gloria.TV

Překlad: D. Grof