úterý 20. února 2024

Působivý závěr forenzního experta: dvě sestry Lucie (2023)

Působivý závěr forenzního experta: dvě sestry Lucie (2023)

Marian T. Horvatová

19. června 2023

Jeden čtenář nám nedávno poslal odkaz na „Anatomickou zprávu“ profesora Carlose Antonia Bezerra, brazilského vědce a forenzního odborníka, která byla zveřejněna na webu Sister Lucy Truth. Tento web založený v roce 2017 se věnuje odhalování podvodného triku Vatikánu při nahrazení skutečné sestry Lucie dos Santosové podvodnicí.

Naše studie z roku 2006 prezentovala zjevné odlišnosti dvou sester Lucií

Jeho práce se zakládá na stejných hypotézách, jaké jsem prezentovala já v článku zveřejněném 27. dubna 2006 na webu Tradition In Action, který předkládal teorii, že existovaly dvě sestry Lucie.

My jsme předložili jednoduchou analýzu založenou na porovnání fotek pořízených před jejím vstupem do karmelitánského kláštera v Coimbře 25. března 1948 a fotek někoho, kdo vypadá jako jiná sestra, která se znovu objevila na veřejné scéně v roce 1967, takřka o dvacet let později, kdy se opět vynořila na veřejnosti při návštěvě Pavla VI. v Portugalsku. Toto srovnání vyvolalo otázku: Mohou být tyto dvě sestry jedna a tatáž osoba? Naše odpověď: Zdá se, že ne.

Tento článek vyvolal rozruch v progresivistických, ale i konzervativních částech katolického prostředí a po mnoho let jsme nesli stigma toho, že máme tu drzost tvrdit, že by Vatikán mohl nahradit fatimskou vizionářku. Proč? „Protože ta představa je absurdní,“ říkali naši kritici. „Už jen když takovou věc předkládáte, jste zlomyslní konspirátoři!“

Čas plynul, hladina se uklidnila a mnoho lidí, kteří objektivně porovnali tyto dvě skupiny fotografií, došli ke stejnému závěru: Byla provedena výměna a na scénu vstoupila druhá sestra Lucie.

Forenzní expert studuje fotografie

V roce 2013 najali odvážní kněží služebníků Svaté rodiny společnost specializující se na fotografickou regresi a progresi pomocí počítačové technologie. Výsledek jejich profesionální studie byl stejný, jakého jsme došli my, jak ukazuje tento článek.

Fotky věkové progrese a regrese sestry Lucie 1, nahoře, a sestry Lucie 2, dole, založené na známých fotografiích jasně ukazují dvě odlišné osoby

V únoru 2017 použil spisovatel Frank Rega vědeckou srovnávací metodu „poměru očí a zubů“ na fotografie obou sester Lucií a, jak vysvětluje zde, dospěl ke stejnému závěru.

Také se v roce 2017 objevil web Sister Lucy Truth a přispěl důkazy, které podporují hypotézu dvou sester Lucií. Jedním z nich je anatomická zpráva forenzního odborníka profesora Carlose Bezerra. Jeho sochy pečlivě vytvořené podle fotografií dvou sester Lucií představují další velmi solidní důkaz, že jsou to dvě odlišné osoby.

Otázkou je: Co se stalo se sestrou Lucií 1?

Jeho obor činnosti spočívá ve vytvoření trojrozměrné podoby člověka, která často slouží k identifikaci oběti vraždy nebo k vypátrání zločince. Podle výsledků jeho studie se v tomto případě skutečně stal zločin.

Zločinem je nahrazení sestry Lucie podvodnou sestrou.

Pachatelem tohoto zločinu je Vatikán.

Primární obětí tohoto zločinu je skutečná sestra Lucie dos Santosová z Fatimy, která ztratila svou identitu a hlas těsně před rokem 1960, tedy rokem, kdy mělo být tajemství odkryto. Dostala osobní příkaz od Naší Paní, že tajemství má být odkryto v tomto roce a není pochyb, že skutečná sestra Lucie by vyvinula veškeré úsilí, aby tak učinila i navzdory příkazům Vatikánu.

Sekundární obětí jsou katoličtí věřící, kteří věřili autoritám, jež prezentovaly falešnou sestru Lucii s jejími progresivistickými poselstvími a moderním způsobem života a jež schválily falešné třetí tajemství zveřejněné v roce 2002 kardinály Ratzingerem a Sodanem a arcibiskupem Tarcisiem Bertonem.

Anatomická zpráva profesora Bezerra

Bezerra podává zprávu, že nejprve studoval fotky sestry Lucie dos Santosové z dětství až do jejího vstupu do karmelu v Coimbře. Pak studoval fotky sestry Lucie, když se v roce 1967 objevila v tomto klášteře, až do její smrti.

Tvrdil, že dvojrozměrné omezení papírových fotografií bylo pro nezvratnou analýzu nedostatečné. Proto z plastelíny vymodeloval trojrozměrnou sochu obou sester Lucií, která se zakládala na dvou sadách fotografií.

Ačkoliv nesouhlasím s tím, že pokud by expert na anatomickou stavbu prostudoval tyto dvě sady fotografií těchto osob, nemohl by dojít k přesvědčivému závěru, upřímně podporuji jeho rozhodnutí naprosto nezvratně objasnit záležitost dvou různých sester.

Profesor Bezerra tedy pracoval s dvěma sadami fotek (jedna zobrazuje celou tvář, druhá profil) reprodukovaných na této straně a vymodeloval dvě trojrozměrné sochy zdůrazňující obličejovou kostní stavbu každé tváře.

Fotky, které prof. Bezerra použil pro svou studii sestry Lucie dos Santosové z doby před rokem 1967

Ve své vysoce profesionální a technické zprávě analyzuje sestru Lucii 1 tak, že má následující charakteristické znaky shrnuté níže:

• Sklon k tomu, že v kostní stavbě obličeje převažuje výška nad šířkou, což vede k podlouhlejšímu, oválnějšímu a užšímu celkovému tvaru.

• Čelist s ustupující tendencí, kostní struktura se vertikálně zvětšuje směrem dolů a dozadu.

• Čelo je hladké a kulaté, dokonalejší tvar obočí se přibližuje k nosní kosti.

• Zuby horního zubního oblouku vyčnívají dopředu, což se odborně nazývá bimaxilární výběžek.

• Díky těmto vlastnostem je tvář Lucie 1 při pohledu z profilu vypouklá.

Fotky použité pro analýzu sestry Lucie po roce 1967

Poté analyzuje obličejovou stavbu sestry Lucie 2, kterou popisuje následovně:

• Klenuté čelo (neboli nadočnicový oblouk), což je rys, který je vrozený nebo získaný v dětství, zvětšuje prostor mezi obočím a omezuje vrásky na čele.

• Brada je výraznější, korpulentnější a objemnější.

Porovnání konvexního a konkávního profilu. Tato stavba se s věkem nemění

• Tato vybíhající brada způsobuje, že se spodní ret zvětšuje (nikoliv zesiluje) a má tendenci vystupovat dopředu. Právě toto vystupování činí tohoto jedince zcela odlišným od toho, co vidíme u sestry Lucie 1, a jak uvádí profesor Bezerra: Tento rozdíl nelze nijak vysvětlit, ani procesem stárnutí, ani používáním zubní protézy (zubní náhrady nebo chirurgického zákroku k restrukturalizaci ústní dutiny).

• Sestra Lucie 2 má tedy konkávní profil s výraznějším čelem a bradou.

Závěr profesora Bezerra je přesvědčivý: „Na základě analýzy provedené z 3D obrazů jednotlivců 1 a 2 beze vší pochybnosti prohlašuji, že nejsou jedna a tatáž osoba, protože jsou zde nepřekonatelné rozdíly v kostní stavbě obličeje, které se žádným jiným způsobem nedají vysvětlit.“

Závěr: Tyto dvě obličejové stavby nemohou patřit jedné a téže osobě

Gratuluji profesoru Carlosovi Antoniovi Bezerrovi a webu Sister Lucy Truth za to, že přispěli tímto novým důkazem v případu dvou sester Lucií a za to, že došli k nepopiratelnému závěru, který jsem před sedmnácti lety pouze navrhovala: Existují dvě sestry Lucie.

Profesor Bezerra vyvozuje hlubší důsledky, než jsem vyvodila já: Otevřeně obviňuje Vatikán ze zločinu a specifikuje oběti. Nevím, zda má v úmyslu Vatikán soudně stíhat nebo ne. Předpokládám, že žádný mezinárodní soud by tento případ nepřevzal, a pokud ano, domnívám se, že konečný výrok by byl ve prospěch Vatikánu, ačkoliv má profesor Bezerra pravdu na své straně.

Modlím se, abychom se jednoho dne dozvěděli o osudu skutečné sestry Lucie.

Zdroj: Tradition In Action

Překlad: D. Grof