čtvrtek 8. srpna 2024

Vade retro Satana (2024)

 

Vade retro Satana (2024)

Msgr. Carlo Maria Viganò

Prohlášení po svatokrádežích a pohoršeních na olympijských hrách v Paříži

Zahajovací ceremoniál pařížských olympijských her je jen posledním z dlouhé řady odporných útoků na Boha, katolické náboženství a přirozenou morálku ze strany antikristovské elity, která drží západní země jako rukojmí. Neméně znepokojivé scény jsme viděli na olympijských hrách v Londýně v roce 2012, při slavnostním otevření Gotthardského tunelu v roce 2016 a na Hrách Commonwealthu v roce 2022, kde vystupovaly pekelné postavy, kozlové a děsivá zvířata. Elita, která tyto ceremoniály organizuje vyžaduje nejen právo na rouhání a obscénní projevy nejodpornějších neřestí, ale dokonce i jejich němé přijetí katolíky a slušnými lidmi, kteří jsou nuceni snášet pohoršení, když vidí znesvěcení nejsvětějších symbolů své víry a samotných základů přirozeného práva.

Byli jsme svědky dystopického danse macabre, v němž se hologramy jezdců apokalypsy střídaly s boubelatým modrým Dionýsem, servírovaným pod poklicí při různých chodech; parodie na Poslední večeři ve stylu LGBTQ+; trucovitého vystoupení Marie Antoinetty s uťatou hlavou zpívající Ça ira a povolanou na oslavu hrůz Francouzské revoluce; baletů vousatých transvestitů a zženštilých tanečníků doprovázených žalostnými zpěváky-mimy. V této provokativní podívané neumí Satan nic jiného než ničit Boží stvořitelskou dokonalost a ukazuje se jako závistivý autor každého padělku. Satan nic nevytváří, jen všechno ničí. Nevynalézá, ale falšuje. A jeho stoupenci nejsou jiní: ponižují ženství ženy, aby vymazali mateřství, které připomíná Pannu Marii; kastrují mužství muže, aby z něj vyrvali obraz Božího otcovství; kazí maličké, aby v nich zabili nevinnost a učinili z nich oběti nejodpornějšího wokeismu.

Zahajovací ceremoniál olympijských her vyvolal pohoršení nejen kvůli nestoudným projevům ošklivosti a oplzlosti, ale i kvůli pekelnému převrácení Dobra a Zla, šílenému nároku na možnost rouhat se a znesvěcovat vše, i to nejposvátnější, ve jménu ideologie smrti, ošklivosti a lži, která se vzpírá Kristu a pohoršuje ty, kdo Ho uznávají jako Pána a Boha. Není náhodou, že jedním ze sponzorů tohoto karnevalu vzpoury je emisar Světového ekonomického fóra Emanuel Macron, který beztrestně vydává transvestitu za svou manželku, stejně jako Baracka Obamu doprovází svalnatý muž v paruce. Je to vláda mystifikace, falše, fikce vztyčené jako totem, v němž je člověk znetvořen právě proto, že byl stvořen k obrazu a podobě Boží.

Tolerance nemůže být alibi pro systematickou destrukci křesťanské společnosti, s níž se ztotožňují miliardy poctivých a až dosud mlčících lidí. Toto vykrucování musí skončit! A musí skončit nejen proto, že zraňuje citlivost věřících, ale i proto, že uráží Boží Majestát. Satan nemá práva jako Bůh, zlo nelze stavět na stejnou úroveň jako Dobro a lež nelze ztotožňovat s Pravdou. Na tom je založena naše civilizace, civilizace, kterou by někteří nejraději pohřbili pod fyzickými i mravními sutinami rozvráceného světa.

Je třeba jasně říct, že trpělivost a shovívavost věřících a občanů se vyčerpala, že už není čas „litovat“, ale jednat, a to i a zvláště tehdy, když se občanské a náboženské autority na této zradě podílejí.

Je proto nutné, aby se křesťané na celém světě organizovali konkrétními akcemi, především bojkotem olympijských her a všech jejich sponzorů. Stejně tak je nezbytné, aby společnosti, které se nepodřizují globalismu, zrušily své sponzorské smlouvy a aby delegace a jednotliví sportovci odstoupili z her, které byly zahájeny pod tou nejhorší záštitou. Musíme očekávat a požadovat, aby se ti, kteří jsou za tuto nepřípustnou šikanu zodpovědní, zodpovídali za své činy, stejně jako za zkaženost, která tuto událost také provází. A konečně, homosexuální scénograf, který dal vzniknout této rouhavé a vulgární podívané, musí vrátit honorář, který Macroniades vybral od francouzských daňových poplatníků.

Naléhavě vyzývám katolíky, aby modlitbou, postem a pokáním odčinili urážky spáchané vůči Našem Pánu Ježíši Kristu a našemu svatému náboženství. A kéž se důvěra dobrých lidí v trůn Nejvyššího neoddělí od všeobecného probuzení svědomí, aby Král králů opět vládl národům, společnostem, rodinám i Církvi.

+ Carlo Maria Viganò, arcibiskup

28. července 2024

Neděle 10. po Svatém Duchu

Zdroj: Exsurge Domine

Překlad: D. Grof