sobota 18. prosince 2021

Komentář Eleison DCCLIII – Ještě jednou Gantry (2021)

Komentář Eleison DCCLIII – Ještě jednou Gantry (2021)

(753)

18. prosince 2021

JEŠTĚ JEDNOU GANTRY

Elmer Gantry je klasický film z 60. let 20. století ze Spojených států o konzervativci, který usiluje o atraktivní obrozeneckou kazatelku jménem sestra Falconerová. Při svém usilování o sestru se náhodně setká s bývalou obětí svého charismatu, která jej stále miluje, je však rozhořčená, že nyní usiluje o jinou ženu. A tak mu říká: „Řekni mi dobrou silnou lež, které budu moct uvěřit, drž mě však pevně.“ Tento citát je v životě natolik pravdivý, že byl v těchto „Komentářích“ představen skoro již před deseti lety, 13. října 2012, č. 274. Z něj si ho pamatovala jedna čtenářka a nově jej vztáhla na covidový svět.

V roce 2021 ji zasáhlo, jak vážně mohou být známí lidé poškozeni covidovým očkováním, když však promluví, jejich fanoušci se obrátí proti nim! Popový zpěvák Eric Clapton je jedním z příkladů. Nejnovějším případem je Kyle Warner, populární jezdec na horském kole z Idaha v USA, který byl vážně postižen covidovým očkováním. Objevil se však v nedávném videu a svoje neštěstí nese dobře. V nejnovějším videu se však rozplakal, ani ne tak kvůli svému poškození samotnému, jako kvůli nenávisti, která na něj míří ze všech stran, protože vypráví svůj příběh a díky tomu vypadá očkování špatně. Co se to děje? Takto si čtenářka těchto „Komentářů“ vzpomněla na Elmera Gantryho – představila si dnešní fanoušky, jak volají na loutkovodiče, jež ovládají politiky, lékaře a média, kteří stále vyrábějí tento covidový podvod: „Podvádějte nás, prosím! Milujeme prohnilý způsob života, který nám dáváte! Předstírejte, že tam nejste a my také budeme předstírat!“

To je věc, na kterou tyto „Komentáře“ neustále poukazují. Od doby, kdy Luther předstíral, že reformuje a nikoliv deformuje katolickou Církev, je poznávacím znamením nekatolické „západní civilizace“ pokrytectví, protože protestanti předstírají, že chtějí to, co chce Bůh, ve skutečnosti však oni i všichni jejich potomci – puritáni, liberálové, socialisté, komunisté atd. – chtějí to, co chtějí sami pro sebe. Během celého toho procesu se za různými předstíranými ctnostmi skrývala jediná realita postupující hniloby, kterou již jediná pravá Církev neměla pod kontrolou. Nakonec hniloba pronikla i dovnitř Církve a to byl Druhý vatikánský koncil. Ve skutečnosti byli modernističtí biskupové těmi nejhoršími pokrytci ze všech.

Nenechme však národy ve jménu demokracie říkat, že jsou nevinné, nebo že tato hniloba je jen chybou jejich vůdců, ať už politiků, nebo lékařů a médií. Ony chtěly od svých politiků obědy zdarma, od svých lékařů antikoncepci a potraty, a od svých médií celý scénář lží. A odtud pochází covidová hniloba, které velký počet loutkových politiků, provinilých lékařů a odporných médií, jež neustále lžou, neodporuje, ale pozitivně ji propaguje. A tak je vlastní vinou národů, když je jejich svět obrácen naruby, když se z Fauciho udělal hrdina a z Kylea Warnera darebák. Zde je závěr z „Komentáře“ před deseti lety:

„Řekni mi dobrou silnou lež, které budu moct uvěřit, drž mě však pevně.“, říká milenka, kterou Elmer opustil. Všechno, co chce, je aby ji klamal, protože jej stále miluje. Takový je svět kolem nás. Vše, o co žádá, je, aby byl klamán. Proto žijeme ve světě Satanových lží. Nechceme Boha. Život bez Něj však nemůže fungovat – viz Žalm 126, verš 1, a dění kolem nás – my však zoufale chceme věřit, že život funguje nejlépe bez Něj. V podstatě svým vůdcům říkáme: „Zvolili jsme vás, abyste nám říkali dobré silné lži a pevně nás drželi v naší bezbožnosti. Udělejte, prosím, 11. září [2001] a 7. červenec [2005], nebo cokoliv chcete, jen když ve vás můžeme nadále věřit jako v náhražku Boha, který na nás dohlíží. Čím větší lež, tím více jí budeme věřit, musíte nás však pevně držet. Zpřísněte naše policejní státy, jak chcete, nesmíte však nechat vejít Boha.“

Divíte se, že máme takový satanský svět, jaký máme?

Kyrie Eleison

Zdroj: The St. Marcel Initiative

Překlad: D. Grof