středa 25. září 2024

Naplněné proroctví: arcibiskup Lefebvre jako svatý prelát (2024)

 

Naplněné proroctví: arcibiskup Lefebvre jako svatý prelát (2024)

5. září 2024

Naše Paní Dobrého pořízení, která je uctívána v Quitu v Ekvádoru, nám přinesla prorocká poselství k pochopení krize, jež postihla Církev v moderní době. Tato zjevení, která ctihodná Matka Mariana de Jesús Torresová obdržela na přelomu 16. a 17. století, předpovídala vážné náboženské a společenské otřesy a poukazovala zejména na rozsáhlé zkažení obyčejů a útlum víry.

Proroctví Naší Paní Dobrého pořízení se v průběhu staletí překvapivě naplnila včetně vyhlášení dogmat Neposkvrněného početí a papežské neomylnosti, a zvláště pak mučednictví statečného katolického prezidenta Ekvádoru Gabriela Garcíi Morena. Tento zbožný vůdce byl zavražděn kvůli svým pevným katolickým zásadám, což byl osud, který Naše Paní popsala staletí předtím, než se udál. Jeho zasvěcení Ekvádoru Nejsvětějšímu srdci Pána Ježíše na základě výnosu Národního kongresu [parlamentu] v roce 1873 bylo monumentálním činem, který v bouřlivých dobách podpořil katolické náboženství, jak předpověděla Panna Maria.

Zjevení Naší Paní také předjímala krize od 19. století, které znamenaly téměř úplné zkažení obyčejů a vládu Satana prostřednictvím zednářských sekt. Varovala před závažnými svátostnými znesvěceními a před tím, že takřka pohasne světlo Víry, které bylo ohroženo vpádem judaisticko-protestantské bohoslužby Novus Ordo, pocházející od Druhého vatikánského koncilu. Bylo zjeveno proroctví o svatém prelátovi uprostřed tohoto hrozivého prostředí, předurčeného k tomu, aby neochvějně čelil přílivu odpadlictví a bezbožnosti.

V kázání při svěcení biskupů v roce 1988 arcibiskup Lefebvre toto proroctví připomněl a naznačil osobní souznění s rolí tohoto svatého preláta:

Nedávno mi kněz, který má na starosti priorát Bratrstva [sv. Pia X.] v kolumbijské Bogotě, přinesl knihu o zjevení Naší Paní „Buen Suceso“ – „Dobrého pořízení“, jíž byl zasvěcen jeden velký ekvádorský chrám v Quitu. Obdržela je [prorocká slova Naší Paní] jedna řeholní sestra krátce po Tridentském koncilu, tedy před několika staletími. Toto zjevení je řádně uznané Římem a církevními autoritami. Blahoslavené Panně Marii byl postaven nádherný chrám, kde ekvádorští věřící s velkou zbožností uctívají sochu Naší Paní, jejíž tvář byla vytvořena zázračně. Naše Paní prorokovala o 20. století a výslovně řekla, že během 19. a po většinu 20. století se v Církvi svaté budou stále více šířit omyly a Církev se ocitne v katastrofální situaci. Mravy se zkazí a Víra vymizí. Není možné si nevšimnout, že se to dnes děje. Omlouvám se, že pokračuji ve vyprávění o zjevení, ale ona mluví o prelátovi, který bude naprosto odporovat této vlně odpadlictví a bezbožnosti – a zachrání kněžství tím, že bude formovat dobré kněze. Netvrdím, že se toto proroctví vztahuje na mě. Závěry si můžete udělat sami. Při čtení těchto řádku jsem byl ohromen, ale nemohu je popřít, protože jsou zaznamenány a uchovány v archivu o tomto zjevení.“

„Kázání Jeho Excelence arcibiskupa Marcela Lefebvra při příležitosti biskupských svěcení“, Angelus (červenec 1988), str. 33

Naplnění proroctví:

Prorokovaná zkaženost a odpadlictví: Předpovězená zkaženost obyčejů a téměř zánik víry úzce souvisí se světskými vlivy a rozmělněním nauky po Druhém vatikánském koncilu.

Prorokované mučednictví: Zavraždění Gabriela Garcíi Morena v roce 1875 zrcadlí předpovězený osud katolického vůdce, který odporoval sekulárním a protikatolickým silám, a odráží nepřátelství, jemuž čelí zastánci tradičních katolických hodnot.

Prorokovaný svatý prelát: Činnost arcibiskupa Lefebvra během modernistické církevní krize je odrazem prorockého popisu.

Formování dobrých kněží: Založení Bratrstva sv. Pia X. k zachování tradičního katolického kněžství a nauky.

Odporování moderním trendům: Jeho veřejný odpor vůči změnám zaváděným po Druhém vatikánském koncilu a vůči Novus Ordo.

Exkomunikace: V tématu mučednictví se odráží i jeho „exkomunikace“ za vysvěcení biskupů bez souhlasu Vatikánu v roce 1988, kterou příznivci považovali za nespravedlivý trest za zachování pravověrnosti.

Vzhledem k jasným paralelám mezi okolnostmi, které popisuje Naše Paní, a církevní situací, kterou ovlivnil a které čelil arcibiskup Lefebvre, je stále zřejmější, proč byl a je naplněním tohoto proroctví. Jeho zakladatelská role při formování dobrých kněží a při zachování tradiční katolické Víry prostřednictvím založení Bratrstva sv. Pia X. je hluboce v souladu s posláním popisovaným v proroctvích Naší Paní Dobrého pořízení.

Je zřejmé, že život a dílo arcibiskupa Lefebvra nejen souzněly s prorockými poselstvími Naší Paní, ale že také ztělesňovaly odvážného ducha Gabriela Garcíi Morena. Oba byli klíčovými postavami, které ve svých oblastech bojovaly za Kristovu královskou vládu – García Moreno v ekvádorské politické sféře a arcibiskup Lefebvre v duchovních bojích v rámci Církve.

Arcibiskup Lefebvre je tedy majákem naděje a vzorem věrnosti, který dokazuje, že zachování tradice a pravé Víry je nejen nutné, ale i možné, a to i v dobách velkých zkoušek a odpadlictví. Jeho odkaz nadále inspiruje a vede ty, kteří se snaží zůstat věrní neomylné nauce Církve a věčnému volání ke svatosti.

Arcibiskup Lefebvre byl tím, kdo pokračoval v neposkvrněné víře. A pravá víra spolu s pravou kalvárskou Obětí se nyní praktikuje asi v 60 zemích. Ďábel, podněcující ostatní, se v současné době snaží tento vývoj zvrátit pomocí mechanismů, jako je doktrinální prohlášení biskupa Fellaye z roku 2012, jehož cílem bylo tento pokrok zpomalit. Víra je však stále zachovávána v jeho synech v rámci pravého katolického Odporu, kteří neudělali kompromis s modernistickým Římem, ani ústupky v nauce a ukazují omyly modernistického Říma a koncilního FSSPX. Proto se nyní koncilní FSSPX musí vrátit k tradici dříve, než se obrátí modernistický Řím.

V této neklidné době je naprosto nutné si pamatovat, že jediná cesta k Otci je skrze Jeho Syna, a jediná cesta k Synu, který je Hlavou Církve, je skrze Krk, jímž je Naše Paní.

Abychom obnovili a ochránili Církev, musíme se držet vedení svatého preláta, arcibiskupa Lefebvra, jak předpověděla Naše Paní Dobrého pořízení.

Panno Maria z Quita, oroduj za nás!

Zdroj: The Trumpet

Překlad: D. Grof