pondělí 27. listopadu 2023

Byla nedávná polární záře znamením třetí světové války? (2023)

 

Byla nedávná polární záře znamením třetí světové války? (2023)

Marian T. Horvat

10. listopadu 2023

Úžasná červená záře byla vidět až v severním Řecku

V noci 4. listopadu byla obloha napříč velkými oblastmi Evropy naplněna úchvatnými úkazy červeného, růžového a zeleného světla. Tato podívaná dosahovala na jihu až do Itálie, od Ligurie a Emilie Romagna na severu až dolů k Puglii.

Lidé v Bulharsku, v Rumunsku, ve Slovinsku a dokonce až ve střední Makedonii v Řecku byli svědky vzácného jevu, který vědci nazývají aurora borealis.

Zde jsou fotky tohoto jevu také z Ukrajiny, Turecka, Rakouska a Ruska.

Vzácný jev v částech Ukrajiny a v Rusku

Jev byl také dobře viditelný v Německu nad Mnichovem, v Berlíně a ve Frankfurtu, čemuž napomohla jasná obloha. Stejně tomu bylo i v Rakousku, Nizozemí a v Irsku.

Neobvyklý pohled: severská světla viditelná ve Vídni (vlevo), Mnichově (uprostřed) a v Irsku (vlevo)

Také Kanada a severní části Spojených států se koupaly v tomto světle. Obyvatelé Washingtonu, severního Idaha, Montany, severního Wyomingu, Severní Dakoty, Jižní Dakoty, Minnesoty, Wisconsinu, severního Illinios, Michiganu, New Yorku, Vermontu, Virginie, New Hampshire a Maine měli možnost auroru vidět. Alespoň slabá záře dosáhla na jihu až k Texasu a Severní Karolíně.

Zleva doprava, Glasgow, Montana; Milnocket, Maine; Rockbridge County, Virginie

V západní Austrálii světlo tančilo celé hodiny

Vědci mají samozřejmě svá technická vysvětlení. Identifikují to jako velmi silnou geomagnetickou bouři, kde výrony plazmy a energetických vln ze Slunce vrážejí do vrchní atmosféry Země.

Ale ani se svým super sofistikovaným vybavením nepředvídali nic takovéto velikosti či intenzity.

Pro katolíky však taková záře může mít další význam. Mnozí si vybavují jinou velkou světelnou podívanou napříč Evropou, která přímo předcházela druhé světové válce a naplnila fatimské proroctví.

„Neznáme světlo“ z roku 1938

25. ledna 1938, za pontifikátu papeže Pia XI. byla obloha osvětlená polární září viditelná nad celou Evropou a na jihu dosahovala až k jižní Austrálii, Sicílii, Portugalsku a napříč Atlantikem k Bermudám a k jižní Kalifornii. Byla pozoruhodná jasností svých zelených pruhů světla a rudou září. Mezi katolíky se jí začalo říkat „Fatimská bouře“, protože mnozí věřili, že je naplněním druhé části fatimského proroctví.

5. listopad 2023: záře v neděli večer nad bratislavským Děvínem na Slovensku; dole jasně viditelná prostým okem v Chorvatsku a níže obloha v Bosně

Níže, vzácné barvy polární záře v Polsku

Byla jsem překvapená, když jsem zjistila, že mnozí mladí katolíci a katolíci středního věku nikdy o této fatimské události neslyšeli, protože je pro ně fatimský příběh skončený a vyřízený. Po zveřejnění údajného třetího tajemství v roce 2000 tehdejší kardinál Ratzinger v červnu 2000 oznámil, že události z třetího fatimského tajemství „patří minulosti“. A tak mnozí katolíci fatimskou knihu zavřeli.

Co tedy je druhou částí tohoto poselství? Poté, co Naše Paní třem pasáčkům během zjevení 13. července 1917 ukázala vidění pekla, řekla dětem toto:

Když lidé udělají, co vám říkám, mnoho duší bude zachráněno a nastane mír. Válka se chýlí ke konci; jestliže ale lidé nepřestanou urážet Boha, vypukne ještě horší válka během pontifikátu Pia XI. Až spatříte noc ozářenou neznámým světlem, vězte, že je to velké znamení od Boha, že se chystá ztrestat svět za jeho hříchy prostřednictvím války, hladomoru a pronásledování Církve a Svatého otce.

Aby se tomu zabránilo, přijdu požádat o zasvěcení Ruska Mému Neposkvrněnému Srdci a o konání smírného svatého přijímání každou první sobotu v měsíci. Jestliže má přání lidé vyplní, Rusko se obrátí a nastane mír; pokud ale ne, rozšíří se jeho omyly po celém světě a zapříčiní války a pronásledování Církve. Dobří lidé budou týráni, Svatý otec bude velmi trpět, mnohé národy budou vyhlazeny.

Jak víme, zasvěcení nebylo provedeno, pobožnost prvních sobot se šířila slabě a Rusko nebylo obráceno.

Když se tedy v roce 1938 objevila „neznámá světla“, mnozí katolíci přemýšleli nad tím, jestli je to ono velké znamení z nebe. Ve skutečnosti během dvou měsíců od této oslnivé podívané provedly Hitlerovy armády invazi do Rakouska, což signalizovalo počátek druhé světové války.

Ve třetí částí svých vzpomínek napsané v roce 1941 sestra Lucie poznamenala, že i když vědci tato světla vysvětlili jako mimořádnou polární záři, Bůh ji dal pochopit, že to bylo znamení, že „Jeho spravedlnost je připravena zasadit ránu provinilým národům“.

Fakta a otázky

Závěrem zmíním některá fakta a položím jedinou otázku.

Nejprve fakta. Na světové scéně válka mezi Izraelem a Hamásem na Středním Východě hrozí eskalovat do třetí světové války. Vzhledem k intenzitě izraelského bombardování a pozemní operace je možnost chyby v odhadu velká.

Varování světu z nebe?

K tomu připočtěte ruskou invazi na Ukrajinu, válku pokračující od roku 2022, která vyústila do vzrůstajícího napětí mezi USA a Ruskem. Dmitrij Medveděv, místopředseda Rady bezpečnosti Ruské federace, nedávno varoval, že pokračující pomoc Ukrajině může vyústit v začátek třetí světové války.

Dále je tu Čína, která hrozí uvalením blokády na Tchaj-wan, což by mohlo v USA vyvolat mezinárodní konflikt. Všechny tyto scénáře obsahují hrozbu jaderných raket.

Na církevní scéně skončila Synoda o synodalitě, která k diskuzi otevřela neslýchané otázky: ženské diákonky a kněžky, ženaté kněze, přijetí celé LGBT agendy. Tento týden Vatikán oznámil, že transgenderové osoby mohou být pokřtěné jako katolíci a sloužit jako kmotři a kmotry.

Ve skutečnosti jsou Srdce Ježíšovo a Mariino uráženy víc než kdy jindy v dějinách. Žijeme v katastrofálních následcích Druhého vatikánského koncilu, kde papežové opustili katolickou nauku a mravy, změnili svátosti, přijali náboženskou svobodu a ekumenismus a bojují za to, aby odstranili hierarchickou strukturu Církve, kterou ustanovil Ježíš Kristus.

Vyvstává tedy otázka: Mohla by tato polární záře být dalším varováním z nebe, znamením nadcházející třetí světové války a Trestu, před kterým nás Naše Paní ve Fatimě a v Quitu varovala, že dopadne na lidstvo, pokud se neobrátí? Je to jen otázka, ale taková, kterou by každý katolík měl promýšlet optikou doby, v níž žijeme.

Spektakulární podívaná nad celým Spojeným královstvím

Z Lofotských ostrovů a Hellesyltu v Norsku přišla zpráva o nejsilnější záři, která kdy byla viděna

Ukrajinská obloha ozářená v době války

Zelená záře v Calgary v Kanadě

Neuvěřitelná podívaná na ostrově Man a Moray Firth ve Skotsku

Zdroj: Tradition In Action

Překlad: D. Grof