neděle 6. června 2021

Komentář Eleison DCCXXV – Třetí světová válka (2021)

Komentář Eleison DCCXXV – Třetí světová válka (2021)

(725)

5. června 2021

TŘETÍ SVĚTOVÁ VÁLKA

Třetí světová válka se blíží. Právě došlo k velmi závažné vojenské konfrontaci na rusko-ukrajinské hranici mezi armádami těchto dvou zemí, které byly pro tuto konfrontaci zvláště mobilizovány. Zdá se, že se pro tuto chvíli zabránilo přímé válce, mnozí pozorovatelé však uvažují tak, že se ji nelze vyhnout na neurčito, nikoliv proto, že Rusko chce válku – protože ono ji nechce – ale proto, že existuje lidské plémě, které chce po tisíce let vládnout světu a které čtyři sta let vládne Evropě a po desítky let USA.

Toto plémě nedávno ovládlo Ukrajinu a používá ji spolu s evropskou částí NATO, aby vyprovokovalo Rusko k třetí světové válce. Počítá, že na jejím základě získá světovou hegemonii pro Spojené státy, které má v úmyslu ovládat. Bohužel, když vypukne válka, jednou z prvních obětí je vždy Pravda, a tak řekněme pár věcí, dokud je ještě říct lze, než emoce „vlastenectví“ tak zahalí rozum lidí, že nebudou schopní uspořádaně uvažovat. Láska k vlastní zemi je jako taková nejen legitimní, ale přikazuje ji přímo čtvrté přikázání. Jak však jednou proslule řekla zdravotní sestra Edith Cavellová (1865–1915): „Vlastenectví nestačí. Nesmím mít žádnou nenávist nebo hořkost vůči komukoliv.“

Když je tedy ještě člověk schopen uvažovat normálně, ať dají katolíci pozor, aby svoje myšlení uchovali svobodné od masivní a mocné propagandy, která již dlouho působí, aby všechny přesvědčila, že honba Spojených států za ovládáním světa je pro celý svět nejlepší cestou vpřed. Tato propaganda a tato honba jsou však přiživovány prostřednictvím lží a Náš Pán nazývá Satana „lhářem a otcem lží“ (Jn VIII, 44). Lži jsou jistou poznávací známkou Satana. Prezident Trump (2017–2021) přes všechny své vážné vady vytáhl USA zpět z toho, aby se angažovaly ve válkách, stejně jako ruský prezident Putin (1999–dodnes) oživil svou zemi přípravou na válku, ale také tím, že pevně zadržoval své vojenské síly od nějaké velké války, a to od počátku svého prezidentství. A proto se „Satanova synagoga“ (Zj. III, 9) musí zbavit obou.

Na Putina bylo spácháno několik pokusů o atentát, ale zatím se žádný nepodařil, a tak musí být neustále diskreditován prostřednictvím snůšky lží v odporných západních médiích (zcela kontrolovaných toutéž Synagogou) jako válečný štváč, který touží po invazi do Evropy, který se vměšoval do Trumpova překvapivého zvolení v roce 2016 atd. A tak byl od počátku Trumpova prezidentství štván Synagogou (Schumer, Schiff, Nadler atd.) prostřednictvím toho, co se ukázalo jako další naprostá snůška lží (uměle vyrobená jedním Angličanem) ve smyslu toho, že měl tajnou dohodu s Putinovým Ruskem. Protože tyto lži také selhaly, muselo se v roce 2020 zcela zastavit riziko, že bude americkým národem znovuzvolen, a to férovými prostředky či nečistě. A tak, když to na začátku voleb vypadalo na jasné volební vítězství Trumpa, byly uprostřed noci nasazeny všechny možné nečisté prostředky k vyrobení velkého počtu falešných hlasů k rannímu „zvolení“ Bidena. A Synagoga měla v Bílém domě loutkového válečného štváče, kterého chtěla. Hanba každému slušnému Američanovi, který vědomě souhlasil s touto hromadou lží obklopujících tyto „volby“. Jeho kdysi ušlechtilá země riskuje, že bude přísně potrestána – Putinem. Mějte se na pozoru před americkým „vlastenectvím“. Pravými přáteli vaší země jsou ti, kteří jí říkají pravdu, jako Putin. Všímejte si jeho zdravého rozumu, nikoliv médií.

Samozřejmě nevíme, jak se události nakonec vyvinou. Naše Paní může ještě na čas zadržet trestající paži svého Syna, vypadá to však, že nastane chvíle, kdy už toho nebude schopná. A vypadá to jakoby si lidstvo tak libovalo na své cestě hříchu, že nic jiného než hrůzy atomové války nebude stačit k tomu, aby jej přivedly na kolena. To je Boží záměr, dát duším, které mají dobré úmysly, šanci najít si cestu do nebe, kterou teď stěží mají, když se jako my všichni dusí ve světě, jemuž z Božího dopuštění, z naší vlastní viny, vládne Synagoga. Všichni se každý den modleme růženec Naší Paní – „Jen já vám mohu pomoci“ (Akita 1973).

Kyrie Eleison

Zdroj: The St. Marcel Initiative

Překlad: D. Grof