čtvrtek 2. května 2024

Zoufalá Novocírkev vypíná „kněze“ tvořeného umělou inteligencí (2024)

Zoufalá Novocírkev vypíná „kněze“ tvořeného umělou inteligencí (2024)

Umělá inteligence v podobě kněze byla všeobecně zesměšňována a přinášela dezinformace

“Otec Justin”, falešný kněz tvořený umělou inteligencí, klamal věřící, kteří od něj přijímali odpovědi týkající se náboženství. Tisíc lidí za hodinu naletělo na trik, který jim přinášel dezinformace.

Je Novocírkev už tak zoufalá? Návštěvnost její padělané (neplatné) „nové mše“ prudce klesá, sbírky a dary jsou kvůli rozbujelé pedofilii, zpronevěře a dalším skandálům daleko nižší a dokonce i světská popularita Františka-Bergoglia dostala pořádně zabrat. Kostely Novocírkve se zavírají napravo i nalevo, v některých diecézích je to 50 % a více. Velký počet novokněží umírá, odchází do důchodu a končí, takže zbývá sotva zlomek kléru. Proto přišla organizace Catholic Answers s řešením: nahradit lidské kněze umělou inteligencí.

Tento hloupý pokus byl tak zesměšněn, že 24. dubna 2024 byl kněz tvořený umělou inteligencí, přezdívaný „otec Justin“, potupně stažen, a to pouhé dva dny poté, co byl představen. „Otec Justin“ byl kritizován jako „bezduchý avatar“ a „výsměch“. Nyní kněze nahradí směšný laik Novocírkve, který bude odpovídat na cokoliv, co se týká novocírkevní víry, která se mění ze dne na den.

Pro tradiční katolíky: Je šokující, i když jistě ne překvapivé, že tisíc bezradných věřících za hodinu se radilo s podvodným knězem tvořeným umělou inteligencí, který jim rozdával dezinformace jako bonbóny. Jednou z obzvláště zábavných odpovědí bylo, že iniciaci (dříve křest) lze provést pomocí sportovního nápoje Gatorade. Můžeme jen hádat, kolik dalších neplatných „iniciací“ bylo v důsledku této akce v Novocírkvi provedeno!

Zdroj: The TRADITIO Fathers

Překlad: D. Grof