sobota 4. července 2020

Komentář Eleison DCLXXVII – Mamon útočí – I (2020)


Komentář Eleison DCLXXVII – Mamon útočí – I (2020)
(677)
4. července 2020
MAMON ÚTOČÍ – I          
Nemůžete sloužit Bohu i mamonu, říká Náš Pán, protože mamon znamená bohatství neboli démona chamtivosti po penězích. A tak buď budeme sloužit Bohu, nebo penězům (Lk. XVI, 1–13). Moderní svět, který se stále více otáčí zády k Bohu, přirozeně upadá pod peněžní moc. Dnešní banksteři, neboli bankéři-gangsteři, ovládají svět a přímo před našima očima probíhají kroky, které prostřednictvím peněz podnikají k dovršení své vlády nad celým světem. Následující prezentace těchto kroků vděčí do velké míry jednomu americkému komentátorovi, který je na internetu dostupný na adrese https://highimpactflix.com/.
Od počátku Spojených států v roce 1776 probíhal velký boj o nadvládu nad novým národem. Opravdoví vlastenci jako byli prezidenti Jefferson a Jackson se silně stavěli proti založení centrální národní banky, protože věděli, že muži financí budou USA ovládat pro své zájmy a ne pro zájmy národa. Tento odpor vůči moci peněz trval do roku 1913, kdy se mužům financí prostřednictvím různých lstí podařilo to, aby Kongres schválil zákon, jímž byl založen Federální rezervní systém, což bylo chytré jméno pro první americkou centrální banku, protože ve skutečnosti neměla vůbec žádnou federální nebo vládní vazbu. Do dnešního dne patří Fed, jak je všeobecně znám, konsorciu soukromých bankéřů. Jinak řečeno, mužům financí. A ti dle očekávání slíbili hned na začátku, že ukončí katastrofální cyklus finančních vzestupů a pádů. Ve skutečnosti však po více než 100 let řídili pád hodnoty amerického dolaru, který má nyní jen zlomek ceny, jakou měl v roce 1913.
„Dnes“, říká Brian z webových stránek https://highimpactflix.com/, „Fed je, a byl, zapojen do podněcování globálního plánu na zcizení bohatství světa a ovládnutí národů světa tím, že nás ekonomicky srazí na kolena.“ Někteří lidé řeknou, že tento plán se datuje 100 let zpátky. Jiní řeknou, že se datuje dokonce ještě dál do minulosti. Nás zajímá, jak se tento plán vyvíjí dnes. Následuje výčet pouze několika základních faktů tohoto plánu.
Podstatnou věcí k pochopení Fedu je, že vždy byl nezávislý na vládě USA, a přesto mu byla v roce 1913 předána kontrola nad zásobováním USA penězi, což podle Amschela Rothschilda (1744–1812) znamená praktickou kontrolu nad každou vládou. Po skončení druhé světové války USA nahradily Velkou Británii jako vůdčí světovou velmoc, takže dolar nahradil libru šterlinků jako vůdčí světovou měnu. Dolar byl do roku 1971 krytý americkou zlatou rezervou, toho roku však byl odstraněn zlatý standard, takže se dolar stal pouhým papírem krytým pouze prestiží ve světě a důvěrou, které se stále těšil. Dokonce ani v roce 2020 stále nemá konkurenta jako prakticky světová měna. Protože však jsou od té doby dolary pouhým papírem nebo elektronickým číslem v počítači, mohl je Fed prakticky neomezeně tisknout, což dalo banksterům, kteří je vlastní, ještě více moci, pokud a dokud jich nevytisknou tolik, že se stanou zcela bezcennými.
Jak se západní národy během několika staletí stále více odvracely od Boha, tak se také stále více obracely k materialismu a penězům a dávaly prestiž a moc banksterům a jejich centrálním bankám (kontrolujícím vlády). A banksteři kolem svých centrálních bank, jež slouží jejich vlastním zájmům, vybudovali finanční systém svou podstatou tak pokřivený, že počátkem 10. let 20. století mohl Henry Ford říct, že je to jakoby lid národů nechápal západní bankovní a peněžní systém, protože byl přesvědčen, že kdyby ho chápal, přes noc by došlo k revoluci.
A tak se dnes děje to, že prostřednictvím dvou úděsných podvodů (panika kolem Covid a nepokoje v souvislosti se smrtí George Floyda) banksteři nechávají ekonomiky západních národů zkolabovat a pak je „křísí“ pomocí záplavy iluzorních dolarů, přičemž využívají to, co zbývá z důvěry v existující dolary, čímž je [národy] zadlužují vůči Fedu a dělají z nich jeho sluhy a otroky banksterů (Dluh zotročuje – Kniha přísloví XXII, 7).
Příští týden – dva podvody, chapadla Fedu a Boží soudy.
Překlad: D. Grof