středa 9. října 2024

Úmrtí biskupa Bernarda Tissiera de Mallerais (2024)

 

Úmrtí biskupa Bernarda Tissiera de Mallerais (2024)

8. října 2024

Bernard Tissier de Mallerais v důsledku tragického pádu zesnul v Pánu 8. října 2024 ve věku 79 let.

Bernard Tissier de Mallerais se narodil 14. září 1945 v Sallanches v Haute-Savoie ve Francii. Po získání magisterského titulu v oboru biologie vstoupil v říjnu 1969 mezi prvními do Mezinárodního semináře svatého Pia X. ve švýcarském Fribourgu. Pod vedením arcibiskupa Marcela Lefebvra byl budoucí biskup Tissier 29. června 1975 ve švýcarském Écônu vysvěcen arcibiskupem na kněze.

Po vysvěcení sloužil biskup Tissier v semináři Bratrstva svatého Pia X. (FSSPX) v Écône v několika funkcích, nejprve jako profesor a poté od roku 1979 do roku 1983 jako rektor. V roce 1984 byl jmenován generálním sekretářem FSSPX. Dne 30. června 1988 byl jedním ze čtyř biskupů vysvěcených pro Bratrstvo arcibiskupem Lefebvrem a biskupem Antôniem de Castro Mayerem. Od té doby biskup Tissier cestoval po světě a uděloval svátosti biřmování a kněžského svěcení, spolu s kázáním exercicií a návštěvami kaplí FSSPX v rámci poskytování pastorační péče věřícím.

Kromě své apoštolské činnosti je biskup Tissier pravděpodobně nejznámější jako autor knihy Marcel Lefebvre: Životopis – což je nejvýznamnější popis arcibiskupova života, služby a myšlení. Biskup Tissier byl také hlavním řečníkem na každoroční konferenci katolické tradice pořádané nakladatelstvím Angelus Press, kde hovořil na různá témata, od Katolické akce až po arcibiskupovu hrdinskou obhajobu tradiční latinské mše.

Připojte se prosím ke kněžím a řeholníkům FSSPX v modlitbě za duši biskupa Tissiera. Jeho život ve službě věci katolické tradice je a zůstane inspirací pro další generace.

***

Poznámka REX!: Biskup Tissier de Mallerais zemřel v úterý 8. října 2024 ve 22:08 zaopatřen všemi svátostmi. Pohřební mše se bude konat v semináři FSSPX ve švýcarském Écône v pátek 18. října v 9:30. Následně bude pohřben v seminární kryptě. R.I.P.

Zdroj: SSPX USA

Překlad: D. Grof