neděle 19. května 2024

Komentář Eleison DCCCLXXIX – Aktuálnost Písma svatého (2024)

Komentář Eleison DCCCLXXIX – Aktuálnost Písma svatého (2024)

(879)

18. května 2024

AKTUÁLNOST PÍSMA SVATÉHO

Poslední vydání zpravodaje semináře „Odporu“, semináře Kněžského společenství apoštolů Ježíše a Marie v Morannes v severozápadní Francii obsahuje skvělý úvodník, který napsal představený tohoto společenství biskup Jean-Michel Faure. Není dlouhý. Zde je úplný text:

Drazí přátelé a dobrodinci,

Náš Pán řekl apoštolům: „Až pak uslyšíte o válkách a o rozbrojích, nelekejte se... budete v nenávisti u všech pro jméno mé“ (to znamená pro věrnost k mé nauce)... „Svou vytrvalostí získáte své duše... Až se to počne díti, pohleďte vzhůru a zdvihněte své hlavy, neboť se blíží vaše vykoupení (a vaše vítězství)!“ (Lk. XXI, 9, 17, 19, 28).

Dnes jsme svědky znamení, která ohlašují velké události, jež zmiňoval Náš Pán Ježíš Kristus, sv. Pavel a sv. Jan – ohlašují velkou apostazi. Nikdy dříve neměli nepřátelé Ježíše Krista k dispozici tolik prostředků ke zničení celé víry a mravů v duších dětí, mládeže i dospělých. „Rozdrťte vykřičenou (Církev),“ už v 18. století vykřikoval Voltaire směrem k adeptům pekelné sekty – „Strhněme trůn (monarchii), abychom strhli oltář (neboli katolickou mši a Církev), prostřednictvím sekularismu (televize, internet, kino), nemravné módy a nakonec prostřednictvím infiltrace Církve až po papežství a včetně papežství, díky Druhému vatikánskému koncilu.

Moderní dějiny názorně ukazují fáze této velké apostaze národů, projevy a skutky agentů Antikrista, jeho předchůdců, kteří se chystají na příchod Antikrista samotného a připravují generaci lidí, jež mu budou aplaudovat až přijde (srov. II Tes. I, 8). Nedávný dokument z Říma tvrdí, že lidská důstojnost je neomezená. Zde je člověk, který předstírá, že postaví svůj trůn uvnitř Církve, aby se na něj s ďábelskou mocí posadil (II Tes. II, 4).

Jak řekli poutníci do Emauz Našemu Pánovi: „Zůstaň s námi, neboť se připozdívá a den se již nachýlil!“ (Lk. XXIV, 29) (a temnota pokrývá zemi).

Měj odvahu, malé stádo – „já jsem vítěz nad světem!“ (Jn. XVI, 33) prostřednictvím Kříže. Království Boží nikdy nebylo tak blízko.

Monsignor Jean-Michel Faure

Působivé je zde především to, jak relevantní jsou početné citáty z dávné minulosti, pokud jde o bezprecedentní pohromy v Církvi a ve světě dnes. Čtenáři těchto „Komentářů“ mají právo nebýt ohromeni nedostatkem autority mnohem novějších poselství, která údajně pocházejí z nebe, aby nás osvítila a povzbudila v nadcházejícím boji, ať však alespoň otevřou Písmo svaté a znovu si přečtou Matoušovo evangelium kapitolu XXIV, Markovo evangelium kapitolu XIII a Lukášovo evangelium kapitolu XXI. Texty evangelií nepostrádají Boží autoritu, jenom my si na rozdíl od biskupa Faureho nedostatečně uvědomujeme, jak moc může tento text ožít v našich současných podmínkách.

Čtenáři, abyste pochopili, co se skutečně děje kolem nás, a co máme dělat, pravidelně čtěte Boží slovo v Písmu svatém a to nejen Nový zákon, ale i Starý zákon, kde se často prezentuje Boží dobrota, která se setkává s lidskou špatností, což je podstatou dnešních událostí.

Kyrie elesion

Zdroj: The St. Marcel Initiative

Překlad: D. Grof