sobota 7. září 2024

Komentář Eleison DCCCXCV – Růžencový nápor 2024

 

Komentář Eleison DCCCXCV – Růžencový nápor 2024

(895)

7. září 2024

RŮŽENCOVÝ NÁPOR 2024

Jak ve Fatimě v Portugalsku v roce 1917, tak v Akitě v Japonsku v roce 1973 Naše Paní řekla, že od nynějška nám může pomoci jen ona. V Akitě dodala: „před hrozícími pohromami“, které nám visí nad hlavou. Pokud někdo v posledních dvou letech sleduje události na Ukrajině, musí být přirozeně, nebo záměrně slepý, aby neviděl, že se blíží jaderná třetí světová válka, která s sebou přinese nesčetné pohromy. Naše Paní v Akitě také sestře Agnes Sasagawa řekla, že všichni, kteří vloží svou důvěru v Ni, budou spaseni, čímž skoro jistě myslela, že budou spaseni pro věčnost, a nejen pro tento krátký život na zemi, který je mnohem méně důležitý.

V každém případě to byl sám Náš Pán – který zcela kontroluje nadcházející světové události a dopouští pohromy pouze kvůli našemu většímu dobru –, kdo nám řekl, že aby odměnil Svou Matku za zvláštní roli, kterou hraje při spáse duší zvláště v moderní době, chce, aby to bylo Neposkvrněné Srdce Panny Marie, které si mezi lidmi připíše zásluhy za konečnou záchranu lidstva v jeho zoufalé situaci. Lidstvo totiž bude zachráněno v triumfu Neposkvrněného Srdce Panny Marie, v krátkém zlatém věku Církve, který bude následovat po trestu a bude představovat největší celosvětové vítězství Církve Našeho Pána v celé její historii. Poté se vrátí hřích, přijde Antikrist a nejzuřivější pronásledování křesťanů, které vytvoří některé z největších světců v celých dějinách Církve.

Do tohoto kosmického dramatu, které předchází konci světa, zapadá Naše Paní jako jeho královna a naše průvodkyně, kterou určil sám Její Božský Syn. Před půl stoletím nás v Akitě jako dobrá matka varovala, že přijde „oheň padající z nebe, který zlikviduje velkou část lidstva, dobré i zlé, neušetří kněze ani laiky a zanechá přeživší tak sklíčené, že budou závidět mrtvým. V té chvíli vám zůstanou dvě zbraně: růženec a znamení, které zanechal můj Syn (Ještě není jisté, v čem toto znamení spočívá.) Modlete se růženec za papeže, za biskupy a kněze.“ Hlavním problémem dnešní bouří zmítané Církve a světa je totiž zběhnutí katolických duchovních, oklamaných ďábelským Druhým vatikánským koncilem v 60. letech 20. století.

Malé hnutí „Odporu“ v Anglii proto letos opět pořádá pouť do Walsinghamu v Norfolku, a to od čtvrtka 26. do neděle 29. září, ale tentokrát se základnou ve Swaffhamu, vzdáleném asi 30 minut jízdy autem. Stejně jako v předchozích letech bude hlavní náplní poutníků každodenní mše svatá a modlitba celého růžence s 15 tajemstvími. Možná to za čtyři dny od čtvrtka do neděle včetně bude až deset růženců. Může se to zdát hodně, ale nikdo si v předešlých letech nestěžoval, naopak byli lidé odměněni tím, že si uvědomili, jak relativně snadná může být modlitba celého růžence. A dobře věděli, že nemarní čas, když činí přesně to, o co nás všechny žádá Nebeská Královna. V jádru trápení dnešní doby je duchovní, nikoliv materiální problém. Problémem je, že se lidstvo obrátilo zády k Bohu, k čemuž jsou všechny nejnovější a nejlepší válečné letouny, ponorky a tanky relativně k ničemu. Viz žalm 32: „V koně nelze spásu skládat... Hle, oko Páně jest nad jeho ctiteli...

Veškeré praktické informace o tom, jak se dostat do Swaffhamu, o ubytování (není drahé, pokud si přivezete vlastní lůžkoviny a ručníky) a podobně získáte na e-mailu respicestellam2015@gmail.com. Každý den se bude konat mše svatá v bývalém klášteře ve Swaffhamu, po které bude následovat prostá snídaně, a k dispozici bude kuchyňské vybavení pro přípravu večerního jídla. Pokud se hodláte zúčastnit, oznamte to co nejdříve na stejnou emailovou adresu, protože organizátoři by rádi měli dopředu představu o počtu účastníků. 

A myslete na to, že účastí na „růžencovém náporu“ prokážete velkou službu Naší Paní, své zemi, své rodině i sobě.

Kyrie eleison

Zdroj: The St. Marcel Initiative

Překlad: D. Grof