pondělí 22. dubna 2024

Bergoglio znovu zařadil do papežské ročenky kněze, který sexuálně napadl dvacet řeholnic (2024)

 

Bergoglio znovu zařadil do papežské ročenky kněze, který sexuálně napadl dvacet řeholnic (2024)

Jezuité Marka Rupnika vyloučili, ale ten zůstává Bergogliovým oblíbencem

22. dubna 2024

Novus Ordo kněz Marko Rupnik byl vyloučen z jezuitského řádu a předpokládalo se, že bude odsunut stranou z kněžských funkcí, ale tento oblíbenec Bergoglia se znovu objevil v papežské ročence [s přehledem osob působících na vysokých církevních pozicích] Annuario Pontifico pro rok 2024 jako poradce Dikasteria pro bohoslužbu a svátosti [sic]. Vatikán toto znovuzařazení nijak nekomentoval.

Rupnik byl v minulosti obviněn ze sexuálního napadení dvaceti Novus Ordo řeholnic. Bergoglio několikrát intervenoval, aby tohoto neblaze proslulého umělce Novocírkve, jehož mozaiky způsobily pohoršení po celém světě, ospravedlnil. V roce 2020 byl Rupnik exkomunikován z Novocírkve za přestupky týkající se těžkého hříchu „nabádání“ ve zpovědnici.

Pro tradiční katolíky: Opět zde máme případ, kdy František-Bergoglio chrání kněze zločince, v tomto případě svého oblíbence, před následky těžkého hříchu a zločinů. Katolická Církev byla kdysi vychvalovaná za své nestranné vykonávání spravedlnosti. Už tomu tak není. Za novopapežů, za nových prelátů a kněží se od roku 1963 dal volný průchod znásilňování, sodomii, zpronevěře a dalším vážným zločinům. Oběti, zejména děti, volají po spravedlnosti, ale od Novocírkve a jejích novopapežů se jí dočkají jen zřídka, pokud vůbec.

Zdroj: The TRADITIO Fathers

Překlad: D. Grof