sobota 21. září 2024

Komentář Eleison DCCCXCVII – Viganò s Carlsonem – I

 

Komentář Eleison DCCCXCVII – Viganò s Carlsonem – I

(897)

21. září 2024

 VIGANÒ S CARLSONEM – I

Tucker Carlson je známý americký novinář, který není katolík, ale jeho televizní pořad vysílaný v loňském roce inspiroval arcibiskupa Vigana k napsání velmi zajímavého článku, kterému by se dal dát název „Náboženství, které nechce říct své jméno“.  Hlavní myšlenkou Tuckera Carlsona je, že sekulární humanismus předstírá, že je svobodný od všeho náboženství, ale dosahuje toho pouze tím, že sám vystupuje jako náhražkové náboženství. Jinak řečeno, „Vyžeň přírodu, ona se vrátí cvalem.“ (francouzské přísloví) Nebo: „Přírodu můžete vyhnat vidlemi, vždycky se vrátí.“ (Horatius, římský básník) Lidé mohou Boha odmítnout, ale nemohou žít bez Něho, protože od Něho pocházejí a k Němu mají všichni jít. Čtěte dál, pokud chcete zjistit, kolik světla arcibiskup nachází v postřezích tohoto novináře.

Novinář Tucker Carlson v rozhovoru pro Fox News nazvaném Církev environmentalismu upozornil na rozpor, který možná mnohým unikl, ale který je nesmírně objevný. Carlson připomíná, že ústava Spojených států zakazuje jakékoliv státní náboženství, ale vládnoucí Demokratická strana už nějakou dobu vnucuje americkému národu globalistický kult. Jde o náboženství ve všech ohledech, všeobjímající, se svou zelenou agendou, s dogmaty probuzení [woke], s kulturou rušení [cancel culture], s kněžími Světové zdravotnické organizace a s proroky Světového ekonomického fóra.

Ve jménu globalistického náboženství jeho stoupenci požadují, aby se všichni občané chovali v souladu s morálkou Nového světového řádu a nekriticky a s postojem oddané podřízenosti přijímali nauky definované ex cathedra davoským Sanhedrinem. Od občanů se nevyžaduje, aby pouze sdíleli motivaci, která ospravedlňuje zdravotní, ekonomickou nebo sociální politiku vnucovanou vládami, ale aby s ní slepě a iracionálně souhlasili. Není dovoleno zpochybňovat psychopandemii, obhajovat nepodloženost klimatických výstrah, odporovat provokaci NATO vůči Ruské federaci v souvislosti s ukrajinskou krizí, nebo odmítat přihlížet tomu, jak jsou děti kaženy obscénnostmi LGBTQ.

Velekněží tohoto náboženství dokonce dospěli k teorii lidské oběti prostřednictvím potratů a eutanazie: oběti, kterou vyžaduje obecné dobro, aby nedošlo k přelidnění planety nebo nadměrnému zatížení veřejného zdraví. Vyznávání globalismu není volitelné; je to státní náboženství a stát „toleruje“ ty, kdo ho nevyznávají, jen do té míry, aby jejich přítomnost nebránila společnosti v praktikování tohoto kultu. Veřejný akt očkování představoval jakýsi „křest“ v globalistické víře, zasvěcení do kultu.

„Církev environmentalismu“ se definuje jako inkluzivní, ale netoleruje opozici. Ti, kteří nepřijímají davoské Antievangelium, jsou ipso facto heretiky, a proto musí být potrestáni, exkomunikováni, odděleni od těla společnosti a považováni za veřejné nepřátele.

Toto státní náboženství se rozšířilo do všech národů západního světa, jejichž vůdci byli na globalistické „Slovo“ obráceni apoštolem Velkého resetu Klausem Schwabem, jeho samozvaným „papežem“, který je nadán neomylnou a nezpochybnitelnou autoritou. Na webové stránce Světového ekonomického fóra nalezneme seznam „prelátů“ globalismu. Velmi mocná, vysoce organizovaná síť se rozšířila nejen ve vrcholných institucích, ale také na univerzitách a soudech, v podnicích a v nemocnicích, v okrajových orgánech a místních samosprávách, v kulturních a sportovních sdruženích, takže indoktrinaci nelze uniknout ani na provinční základní škole nebo v malé venkovské komunitě.

Postřeh Tuckera Carlsona poukazuje na podvod, jemuž nás naši vládci denně vystavují: teoretické vnucení státního sekularismu slouží k odstranění přítomnosti pravého Boha z institucí, zatímco praktické vnucení globalistického náboženství slouží k uvedení Satana do institucí s cílem nastolit onen dystopický Nový světový řád, v němž Antikrist bude tvrdit, že je uctíván jako bůh, a ve svém šíleném deliriu bude chtít nahradit Našeho Pána.

Kyrie eleison

Zdroj: The St. Marcel Initiative

Překlad: D. Grof