neděle 25. října 2020

Komentář Eleison DCXCIII – Šťastná rodina (2020)

Komentář Eleison DCXCIII – Šťastná rodina (2020)

(693)

24. října 2020

ŠŤASTNÁ RODINA

Když je obzor všude kolem nás lidsky řečeno tak temný, a když ďábelské síly zamýšlejí rozervat rodinu, protože ta je prostředkem, díky kterému mají lidé začít svou cestu do Jeho nebe, jak naplánoval, pak může být ten správný čas přinést čtenářům těchto „Komentářů“ souhrn e-mailu, který jejich vydavateli poslal otec rodiny s osmi dětmi ze Spojených států, který není ani zoufalý ani bázlivý. Žije uprostřed pustiny. Mši má jednou měsíčně v tradiční kapli poblíž. Duševní normálnost je ale i tak možná. Zde je podstata jeho e-mailu:

Duchovně a svátostně i nadále přežíváme díky mši v naší kapli Odporu jednou za měsíc, kterou budeme potřebovat, dokud bude existovat potřeba mše a svátostí. Nemyslím, že by ta potřeba brzy skončila (stejně jako krize v Církvi). Kaple stojí a funguje, posledních několik mší však byla účast někdy slabá. Z různých důvodů velký počet tradičních katolíků nejspíš ustupuje panice vyvolané médii.

Naší rodině se daří dobře, nestěžujeme si. Brzy očekáváme narození našeho devátého dítěte. Nedávno se nám narodil další chlapec. Všichni si všímají, jak je odlišný od děvčat. Všechno prozkoumává, vším se zabývá, víc se zajímá o „věci“, stroje, vybavení atd., než o lidi. Protože máme několik děvčat, skutečně si všímáme přirozených rozdílů mezi kluky a děvčaty. Naše děti mají všechny rády hudbu, protože je učím milovat a oceňovat hudbu, která má melodii, harmonii, rytmus a dobrý text. Posloucháme lidovou hudbu, zvláště irskou, různou instrumentální a klasickou hudbu a liturgické zpěvy. Všechny písničky pocházející z úzkosti, beznaděje, sklíčenosti, nenávisti atd. jsou špatné a ošklivé a vyhýbáme se jim.

Pracuji na plný úvazek z domu pro katolickou firmu, která, jak se zdá, se s každým dalším rokem probouzí čím dál víc, na rozdíl od FSSPX, které kdysi mělo plnost pravdy, ale rok za rokem ji ztrácí. Pokud firma, ve které pracuji, bude nadále věrná Pravdě tak, jak zatím je, bude se nakonec muset stát plně tradiční nebo v nějaký moment změnit kurz a zradit. Jiné volby neexistují. Pracuji také manuálně na našich zahradách, jejichž rozšíření jsme teď právě dokončili, protože jsme se před pár lety dozvěděli o zahradničení typu „zpět do ráje“. [„Back to Eden“ – „zpět do ráje“ je technika přípravy půdy s využitím mulče z dřevěných štěpků, který má vytvářet zdravou půdu produkující plodiny bohaté na živiny. – pozn. překl.] Naše půda je z čistého jílu a velmi chudá, ale díky mulči může člověk napodobit Bohem danou přirozenost a umožnit, aby se bohatá půda vytvořila z organického materiálu, který tleje. Díky nedávno objevenému zdroji dřevěných štěpků mohu připravovat velké množství svého vlastního mulče. A tak mi děti pomáhají používat tuto novou techniku při péči o naše ovocné stromy a vytvářet vyvýšené záhony. Věříme, že zde brzy budeme schopní vypěstovat obstojné množství potravy. Naše dva vyvýšené záhony mají zatím výměru 140 m2.

Zvláště nás zajímají výsledky letošních voleb. Mám pocit, že rok 2016 bude oproti roku 2020 vypadat jako dětská hra. Pak je zde celé to covidové šílenství a celonárodní nepokoje kvůli černochovi, který se předávkoval fentanylem. Možná je to jen boj mezi špatnými chlápky (Deep State) a nějakými méně špatnými nebo konkurenčními špatnými chlápky (Trump a jeho kolegové). Možná je Trump jen menším zlem, tzn., že se neúčastnil obětování dětí, mučení dětí a dalších ďábelských praktik, jichž se ti ostatní účastní? Moje víra [v to] je omezená. Přesto si nemyslím, že je Trump na straně Deep State. Budu ho volit kvůli jeho bezprecedentnímu vystupování proti potratům a ve prospěch svobody obecně.

Finančně se nám daří dobře díky mnoha požehnáním od Boha. Největším požehnáním však je, že jsem se jako náctiletý dozvěděl o zlu, kterým je lichva banksterů. Bez tohoto chápání ekonomiky bych mohl být bez viny a bez hříchu, ale přesto hluboko v dluzích a s tím spojených nesnázích. Moje žena vždy také byla a je velice šetrná. Vzdali jsme se mnohého luxusu a tvrdě pracujeme, takže jsme vždy vyžili s vlastními prostředky. A nyní sklízíme plody. Jsme zcela bez dluhů a to i s osmi dětmi a pouze jediným skromným příjmem. Svým dětem ukazuji, že to trvalo roky šetrného hospodaření a tvrdé práce, ale nakonec se to dá zvládnout.

Bohužel, pokud jde o místní kapli, mnohé duše přijdou a už se nevrátí, v současnosti však některé hledají tridentskou mši, kde mohou nadále přijímat Svaté přijímání na jazyk, což naše oficiální diecéze kvůli covidu zakázala. Tolik asi k Tradici, která je závislá na oficiální Církvi! Často přemýšlím nad tím, proč Bůh u Tradice dopouští tolik neúspěchů. Očišťuje zbytek a hledá více kvality než kvantity? Mezi nekatolíky ani v tradičně katolických rodinách, i když se rodiče zdají solidní, nevidím, že by jejich děti „plně přijímaly své místo“ v další generaci. „Vlny světa“ na ně neúnavně narážejí a omílají je – některé míň, některé víc – a některé se zcela zhroutí. Je pravda, že pokud by tyto dny nebyly ukráceny, nebudou spaseni ani vyvolení.

Kyrie Eleison

Zdroj: The St. Marcel Initiative

Překlad: D. Grof