středa 6. září 2017

P. David Aldalur se připojuje k Odporu (2017)

 
P. David Aldalur se připojuje k Odporu (2017)
4. září 2017
Čtenáři si vzpomenou na jméno P. Davida Aldalura jako jednoho ze sedmi odvážných francouzských děkanů (spolu s třemi francouzskými řeholními komunitami Proměnění Páně, benediktinů a kapucínů z Morgonu), který podepsal dopis do Menzingenu odmítající římské „pastorační směrnice“, jež podřizovaly sňatky u FSSPX diecézní kontrole a jurisdikci a pohoršily všechny správně uvažující duchovní a věřící Bratrstva.
Nyní se k nám dostala zpráva z Francie, že P. Aldalur (již před měsícem!) veřejně oznámil, že opustí FSSPX, aby se 8. září (na svátek Narození Panny Marie) připojil ke kapucínům z Morgonu:
P. David Aldalur oficiálně včera [30. července] oznámil z kazatelny ve Villefranque (poblíž Bayonne) svůj vstup ke kapucínům 8. září 2017.“ (info viz zde)
Morgon se zdá být docela oblíbeným místem pro uprchlíky z FSSPX: P. Paul Morgan, P. Régis de Cacqueray a nyní P. David Aldalur se všichni shromáždili tam, a to nikoliv bez důvodu, jak ukázal náš článek ohledně „Věroučné studie“ kapucínů. [Jednalo se o studii, která odmítla „regularizaci“. – pozn. překl.]
Modleme se za P. Aldalura, který poté, co se připravil na bitvu, vytasí za čtyři dny svůj meč!
Překlad: D. Grof