čtvrtek 11. července 2024

Dopis Mela Gibsona arcibiskupovi Viganovi (2024)

 

Dopis Mela Gibsona arcibiskupovi Viganovi (2024)

„Jste novodobý Atanáš!“

8. července 2024

Herec a filmový režisér Mel Gibson napsal povzbudivý dopis arcibiskupovi Carlu Marii Viganovi poté, co Vatikán oznámil, že byl penzionovaný papežský nuncius exkomunikován.

Vážený arcibiskupe,

jsem si jistý, že jste od Jorgeho Bergoglia nic jiného nečekal.

Vím, že víte, že nemá žádnou autoritu – takže si nejsem jistý, jak Vás to ovlivní do budoucna. Doufám, že budete nadále sloužit mši svatou a přijímat svátosti – je skutečně známkou cti, že se Vás falešná, pokoncilní církev straní.

Soucítím s Vámi, že veřejně trpíte touto těžkou nespravedlností. Pro mne a mnoho dalších jste nejstatečnější hrdina.

Jako vždy jste uhodil hřebíček na hlavičku, pokud jde o Františkovu nelegitimnost. Vyjadřujete stěžejní problémy instituce, která zastínila pravou Církev, a já tleskám Vaší odvaze, že tak činíte, ale především, že si zachováváte věrnost pravé Církvi!

Jste novodobý Atanáš! Mám veškerou úctu k tomu, jak hájíte Krista a Jeho Církev. Stoprocentně s Vámi souhlasím, že pokoncilní církev Druhého vatikánského koncilu je falešná církev. Proto jsem vybudoval katolický kostel, kde se slouží pouze tradiční bohoslužba. Můžete kdykoliv přijet a sloužit zde mši.

Být nazýván schizmatikem a být exkomunikován ze strany Jorgeho Bergoglia je samozřejmě známkou cti, když uvážíte, že je naprostým odpadlíkem a vylučuje Vás z falešné instituce.

Nezapomeňte, že skutečné schizma vyžaduje zavádění novot, něco, co jste neudělal, ale co Bergoglio dělá s každým nádechem.

On je tedy schizmatikem! Už sám sebe ipso facto exkomunikoval svými četnými veřejnými herezemi (kánon 188 Kodexu kanonického práva z roku 1917).

Jak už víte, nemá žádnou moc Vás exkomunikovat, protože ani není katolíkem.

Radujte se tedy! Jsem s Vámi a doufám, že mě Bergoglio ze své falešné církve také exkomunikuje.

Bergoglio a jeho kumpáni mají oděvy a budovy, ale Vy máte víru.

Bůh Vám žehnej a zachovej Vás. Kdybyste něco potřeboval, stačí říct, budu se snažit co nejlépe pomoci.

S obdivem a nehynoucí úctou

Mel Gibson

Zdroj: LifeSiteNews

Překlad: D. Grof